Kategóriák
WP mentő

Tippek WordPress oldalad biztonságosabbá tételéhez

3. Változtasd meg az adatbázisaid előtagját (prefix)

A WordPress alapértelmezetten minden adatbázis esetében a „wp_” előtagot használja. Ezzel a támadóid is tisztában vannak, ezért már az előtag megváltoztatásával biztonságosabbá teheted weboldalad. Amennyiben több adatbázisod is van, használd a Change Table Prefix plugint és egy kattintással megváltoztathatod adatbázisaid előtajait.

4. SSH2 (SFTP) kapcsolatot használj az oldalad frissítéséhez

Az úgynevezett SSH2 (SFTP) kapcsolatok sokkal biztonságosabbak, mint a sima FTP kapcsolatok. Használatával a teljes adatátvitel titkosítva lesz, ezzel is megnehezítve az oldalad megtámadását. Az SSH SFTP Updater Support plugin segítségével pillanatok alatt létrehozhatod titkosított kapcsolatodat a szerverrel.

5. Használj SSL tanúsítványt

Az SSL (Secure Socket Layer) tanúsítvány az egyik legjobb lehetőség a WordPress weboldalad védelmére. Használatával megnehezíted a hackerek számára az adataid eltulajdonítását, ráadásul a Google algoritmusa is pozitívan értékeli meglétét, weboldaladat biztonságosnak tekinti.

A Google már hivatalosan is elismerte, hogy magasabban rangsorolja azokat a weboldalakat melyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal, mint azokat, amelyek nem használják. Ráadásul a felhasználóid bejelentkezési adatai is nagyobb biztonságban lesznek használatával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük